דלג לתוכן הראשי

מדיניות פרסום תומכי טרור

מבוא

אתר ההסברה שלנו מפעיל את פורטל "Terrorist Sympathizers", אשר מיועד לפרסום והסברה בנוגע לאנשים, גופים וארגונים התומכים בטרור, מקדמים תעמולה אנטי-ישראלית, או פועלים למען הכרה במדינה פלסטינית. מטרתנו היא לחשוף את האמת אודות אותם תומכי טרור ולספק לציבור מידע אמין המבוסס על מקורות ציבוריים זמינים. אנו פועלים תוך הקפדה על אמינות, תיעוד מבוסס ועקרונות האתיקה המקצועית.

פעילות האתר נשענת על עקרונות חופש הביטוי הנהוגים בישראל ובארצות הברית, תוך שמירה על שקיפות והגנה על זכות הציבור לדעת. עם זאת, אנו מדגישים כי איננו מכירים בתוקפם של חוקים או עקרונות החלים על תומכי טרור או ארגונים הפועלים למען הכרה במדינה פלסטינית, וזאת מתוך עקרון מוסרי ברור של אפס סובלנות כלפי טרור ותומכיו.

מקורות מידע ותשתית חוקית

כל המידע המפורסם בפורטל "Terrorist Sympathizers" נאסף ממקורות פומביים הזמינים לציבור, כגון רשתות חברתיות, הצהרות פומביות, פרסומים עיתונאיים ומאגרי מידע דיגיטליים. הצוות שלנו פועל להצלבת המידע ואימותו טרם פרסומו, במטרה להבטיח את דיוקו ואת אמינותו.

בישראל ובארצות הברית קיימים חוקים ועקרונות הנוגעים לחופש הביטוי, אשר מתווים את גבולות הפרסום המותר:

  • בישראל: חופש הביטוי מוגן באמצעות חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965.
  • בארצות הברית: עקרון חופש הביטוי מעוגן בתיקון הראשון לחוקת ארצות הברית ומגובה בחוקי דיבה מדינתיים, המשתנים בין מדינות.

עקרונות משפטיים וחוקים רלוונטיים

בישראל

  1. חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965
    החוק מגדיר לשון הרע כדבר שפרסומו עלול לגרום להשפלת אדם בעיני הבריות, לעורר שנאה או בוז כלפיו, או לבזותו בשל תכונות או מעשים שיוחסו לו. החוק מבטיח שמירה על כבודו של כל אדם, תוך שמירה על חופש הביטוי במסגרת החוק.

  2. חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו
    החוק מבטיח את זכותו של כל אדם לכבוד, פרטיות וחירות אישית, תוך שמירה על האיזון הנדרש בין הגנה על זכויות הפרט לבין זכות הציבור לדעת וחופש הביטוי.

בארצות הברית

  1. התיקון הראשון לחוקת ארצות הברית
    התיקון הראשון מבטיח חופש ביטוי רחב, הכולל את הזכות להביע דעות, לפרסם תכנים ולהשתתף בשיח ציבורי. עם זאת, ישנם מגבלות המונעות פרסום מידע שקרי או כזה המסית לאלימות או פוגע בזולת בצורה שאינה מוגנת.

  2. חוקי דיבה מדינתיים
    בארצות הברית, חוקי הדיבה משתנים ממדינה למדינה. במרבית המדינות, דיבה מוגדרת כפרסום הצהרות שקריות שעלולות להזיק למוניטין של אדם או גוף, תוך דרישה להוכיח כי הדבר נעשה בזדון או תוך רשלנות חמורה.

באירופה

  1. האמנה האירופית לזכויות האדם
    סעיף 10 לאמנה האירופית לזכויות האדם מבטיח את חופש הביטוי, כולל חופש דעה וחופש קבלת והעברת מידע ורעיונות ללא התערבות ממשלתית. עם זאת, סעיף זה מתיר מגבלות על חופש הביטוי כאשר הדבר נחוץ לצורך שמירה על ביטחון לאומי, סדר ציבורי, בריאות הציבור או זכויותיהם של אחרים.

  2. חוקי דיבה לאומיים
    במדינות אירופה, כמו צרפת, גרמניה ושוודיה, קיימים חוקים נוקשים הנוגעים לדיבה, המגנים על שמו הטוב של אדם או גוף. חלק מהמדינות אף מגבילות שיח העלול להסית לאלימות או שנאה גזענית, תוך שמירה על האיזון בין חופש הביטוי לבין שמירה על זכויות הפרט.

בקנדה

  1. חוק הזכויות והחירויות הקנדי (Canadian Charter of Rights and Freedoms)
    החוק מבטיח את חופש הביטוי כחלק מזכויות היסוד של כל אזרח, אך מגביל אותו במקרים שבהם הביטוי פוגע בזכויותיהם של אחרים או מסכן את הסדר הציבורי.

  2. חוק הדיבה (Defamation Act)
    בקנדה, חוקי הדיבה מבוססים על עקרון אחריות לשונית, המגדיר דיבה כהצהרה פוגעת במוניטין של אדם, הנעשית באופן שקרי וללא הצדקה חוקית. החוק מעניק הגנות מיוחדות לפרסומים העוסקים בנושאים של עניין ציבורי, כל עוד הם נעשים בתום לב.

בבריטניה

  1. חוק זכויות האדם 1998 (Human Rights Act 1998)
    החוק מקנה הגנה לחופש הביטוי במסגרת סעיף 10 לאמנה האירופית לזכויות האדם, אך מתיר מגבלות כאשר מדובר בהגנה על ביטחון הציבור, זכויות הפרט, או מניעת הסתה לשנאה ואלימות.

  2. חוק לשון הרע 2013 (Defamation Act 2013)
    חוק זה נועד להגן על אנשים וגופים מפני הצהרות שקריות שעלולות להזיק למוניטין שלהם. החוק מתמקד בצמצום תביעות לא מבוססות, תוך מתן הגנה לפרסומים בעלי עניין ציבורי אמיתי, כל עוד הפרסום נעשה באופן אחראי וללא זדון.

מדיניות ייחודית ביחס לתומכי טרור

אנו מדגישים כי עקרונות חופש הביטוי וזכויות פרטיות, כפי שהן מוגדרות בחוקים המקומיים והבינלאומיים, אינם חלים על אנשים, גופים או ארגונים התומכים בטרור או פועלים למען הכרה במדינה פלסטינית.

תומכי טרור, בין אם מדובר באנשים פרטיים, מוסדות אקדמיים, ארגונים חברתיים או גופים בינלאומיים, פועלים באופן ישיר או עקיף לפגוע במדינת ישראל ובביטחונה. כתוצאה מכך, איננו מכירים בזכויותיהם להגנה משפטית במסגרת חוקים הנוגעים ללשון הרע או זכויות פרטיות. חשיפת פעילותם ותמיכתם בארגוני טרור היא חובה מוסרית ולאומית שמטרתה להגן על אזרחי מדינת ישראל ועל האינטרסים שלה.

שימוש במידע ופרסומים באתר

המידע המפורסם בפורטל "Terrorist Sympathizers" נועד לשמש כלי חשוב עבור דעת הקהל המקומית והבינלאומית. התוכן נכתב תוך שמירה על עקרונות השקיפות והאתיקה העיתונאית, והצוות המסור שלנו מבצע אימות מלא של המידע לפני פרסומו.

אנו רואים בפרסום מידע זה חובה מוסרית ולאומית, מתוך מטרה להיאבק בתעמולה שקרית, למנוע מתן לגיטימציה לארגוני טרור ולחשוף את הסכנות שמקורן בפעילותם.

סיכום והתחייבות

אתר ההסברה שלנו פועל מתוך מחויבות עמוקה להיאבק בתופעת הטרור ותומכיו, לחשוף את מעשיהם, ולחזק את מעמדה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית. אנו מתחייבים להמשיך ולפעול בשקיפות, באמינות ובמסירות, על מנת להבטיח את הצלחת המאבק נגד תעמולת הטרור ולשפר את ההבנה העולמית כלפי עמדותיה של ישראל.